Cocktail-perjantai / Cocktail Friday; Moscow mule


Moscow Mule-cocktailia join viime kesänä ensi kerran Berliinin Kreutsbergissa. Pysähdyimme illallisen jälkeen vielä kivaan baariin. Kylmä, raikas juoma oli maukas päätös lämpimälle päivälle.

Moscow mulessa on raikas inkiväärin puraisu, jonka saa vain aitoa ginger beeriä käyttämällä. Ginger ale ei saa aikaan samanlaista lopputulosta. Ginger beeriä kannataa kysäistä etnisiä ruokatarpeita myyvistä liikkeistä, Helsingissä ainakin Hämeentien Vii Voanista sitä löytyy.
 
Oikeaoppisesti Moscow mule tarjoillaan kuparimukissa, mutta sopivan kupariastian puutteessa käytimme tavallista high ball-lasia.
 
6 cl vodkaa vodka 
6 cl limemehua 
24 cl ginger beeriä
Sekoita aineset korkeassa lasissa, tarjoa jäiden kera.

 
Ginger beer gives Moscow mule cocktail a fresh burst of ginger flavor. Ginger ale does not give the same result. In Helsinki at least ethnic grocery stores in Hakaniemi sell ginger beer.
 
 
2 oz vodka 
2 oz lime juice 
8 oz ginger beer
 
Mix ingredients in a highball glass with ice.

4 kommenttia :

  1. Tuo voisi olla hyvää näin tipattoman tammikuun jälkeen...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en tipatonta pitänyt, juomat rajoittuivat normaaliin tapaan viikonlopun pariin viinilasilliseen ja tähän cocktailiin.

      Poista
  2. Raikkaan kuuloinen! Pidän paljon inkivääristä ja tuon ginger beerkin kuulostaa hyvältä. Täytyypä pitää silmät auki jos sellaista tulisi jossain vastaan.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ginger beeriä myydään muistaakseni myös Anton & Antonissa, mutta edullisinta se taitaa tosiaan olla noissa Hämeentien ja ympäristön aasialaisissa liikkeissä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.