Aasialaiset lohipihvit | Asian salmon patties

 
 
 
 
 Syksy on tuhtien haudutettujen ruokien aikaa, mutta raikkaat annokset tuovat niiden väliin sopivaa kevennystä. Aasialaiset lohipihvit on helppo valmistaa ja ne voi halutessaan tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin paistoa vaille valmiiksi.
 
 
Aasialaiset lohipihvit


600 g nahatonta lohifilee, puolet hienonnettuna, puolet kuutioituna


2 salottisipulia hienonnettuna

          

2 rkl raastettua kuorittua tuoretta inkivääriä


1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

          

1 iso muna, kevyesti vatkattuna
        

1/4 - 1/2 tl murskattua kuivattua chiliä

         

Karkeaa suolaa ja pippuria

          




Sekoita isossa kulhossa lohi, salottisipuli, inkivääri, kananmuna, murskattu chili, 1 tl suolaa ja 1/4 tl jauhettua pippuria. Muotoile seos kahdeksaksi n 2,5 cm paksuisiksi pihveiksi, taputtele tiiviiksi; siirrä lautaselle. Laita pakastimeen jähmettymään noin 20 minuutiksi.


Kuumenna suuri teflonpaistinpannu keskilämmölle. Paista lohipihvejä kunnes ne ovat pinnalta ruskistuneita ja kypsiä, 4-6 minuuttia per puoli, käännä varovaisesti.


Tarjoa salaatin ja kotitekoisen aiolin kera.


 
 Fall is the season for stews, but fresh dishes are a good alternative between heavy meals. These easy Asian salmkn pattiea are fast to make and can be prepared ready to cook already the night before.

 

Asian salmon patties
 
 
 
600 g skinless salmon fillet, half minced, half coarsely chopped
           
2 shallots, minced
           
2 tablespoons grated peeled fresh ginger
 
1 tablespoon toasted sesame seeds
           
1 large egg, lightly beaten
           
1/4 to 1/2 teaspoon crushed chili pepper
           
Coarse salt and ground pepper
           
 
 
 
In a large bowl, combine salmon, shallots, ginger, egg, crushed red pepper, 1 teaspoon salt, and 1/4 teaspoon ground pepper. Form mixture into eight 1-inch-thick patties, packing each firmly; transfer to a plate. Place in freezer until just firm, about 20 minutes.
 
Heat a large nonstick skillet over medium-high heat. Add salmon patties; cook until browned on both sides and just opaque throughout, 4 to 6 minutes per side, turning carefully.
 
Serve with salad and homemade aioli.
 
 
 

3 kommenttia :

  1. Lohipihvit ovat niin herkkua että! Itselläkin on blogissa yksi versio sellaisista ja tekisin lohipihvejä varmaan joka toinen päivä ellei lohi olisi niin kallista täälläpäin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessahan (norjalaista) lohta saa usein edullisesti ja siitä tuleekin aika usein tehtyä ruokaa.

      Poista
  2. Kaipailinkin jotain uutta helpohkoa reseptiä - täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitos kun jaoit! :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.