Täytetyt myskikurpitsat | Filled butternut squash

Vaikka Pyhäinpäivä Halloween-kurpitsoineen oli ja meni, kurpitsa on edelleen herkullista syksyn sesonkiruokaa. Täytetyt myskikurpitsat vaativat vain vähän aktiivista työaikaa, joten laiskana sunnuntainakin ne on helppo valmistaa.


Kurpitsaruoka, kasvisruoka

Kurpitsaruoka, kasvisruoka
Täytetty myskikurpitsa

1 myskikurpitsa
1 sipuli silputtuna
100 g vuohenjuustoa
Timjamia
Suolaa maun mukaan
½ tl pippuria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
100 g mozzarellajuustoraastetta
½ dl kurpitsansiemeniä

Puolita myskikurpitsat, kaiva siemenet pois. Laita kurpitsat 200 C uuniin uunivuoassa 40 minuutiksi.

Kaiva kypsyneestä kurpitsasta lusikalla hedelmäliha ja laita kulhoon. Sekoita kulhossa murusteltu vuohenjuusto, silputtu sipuli, timjami ja mausteet. Täytä myskikurpitsat seoksella, kuorruta mozzarellaraasteella ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.  Paista uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Filled butternut squash is easy to make, it requires minimal active working time.



Filled butternut squash

1 butternut squash
1 onion, chopped
100 g goat cheese
thyme
Salt to taste
½ teaspoon pepper
½ teaspoon cinnamon
½ teaspoon cardamom
100 g of mozzarella cheese, shredded
½ dl pumpkin seeds

Halve butternut squash, scoop off seeds. Roast  the butternut squash halves in the 200 ° C oven for 40 minutes.

Scoop off the pulp and put in a bowl. Mix the shredded goat cheese, chopped onion, thyme and spices in the bowl. Fill the butternut squah halves with the mixture, sprinkle with mozzarella and pumpkin seed. Bake in the oven for about 30 minutes. Serve with fresh salad.

7 kommenttia :

  1. Ihanan näköistä ruokaa. Kurpitsasta on kyllä moneksi.
    Mukavaa sunnuntaita Lumo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsasta voi tehdä kaikenlaista. Leivonnassa en ole vielä kokeillut, vaikka se taitaa sopia siihenkin hyvin.

      Poista
  2. Ai miten herkullisia kuvia! Mä en jostain syystä osaa käyttää kurpitsaa pääraaka-aineena - tai varmaan osaisin, muttei koskaan tule mieleen mitään kivaa reseptiä. Ja jos ihan totta puhutaan, niin en ole koskaan saanut mitään järisyttäviä makuelämyksiä kurpitsaruuista. Mutta tuota reseptiä voisin kyllä kokeilla!

    Kivaa alkanutta viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsa tarvitsee maustamista jonkin verran, sen oma maku on niin mieto

      Poista
  3. Mieto kurpitsa vaatii kyllä runsaasti makuja ja maustemaailmaa, niin herkullinen tässä tuo kombo: kaneli, kardemumma, vuohenjuusto & timjami!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenjuusto, kaneli ja kardemumma antavat mukavaa täyteläisyyttä makuun, timjami raikkautta.

      Poista
  4. Munakas menee heti kokeiluun :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.