Uuni-Camembertia ja karamellikastiketta joululahjavalvojaisiin

Jouluaatto on ylihuomenna, jäikö joululahjojen paketointi viime hetkeen? Joululahjojen paketoinnin lomassa voi herkutella uunissa paahdetulla Camembert-juustolla. Uuni-Camembert on herkullista tarjottavaa myös uuden vuoden juhlissa, kohta nekin ovat edessä.


juustoruoka

juuroruoat


jouluruoka


juustoinen joulun ajan herkku

jouluinen juustoherkku



Tämä on melkoisen raskas herkku, josta riittää useammallekin joululahjojen paketoijalle.

Paistettu Camembert-juusto ja karamellikastiketta





200 g Camemebert-juusto (puurasiassa)


2 isoa omenaa (esim. Pink Lady) lohkottuna


2 dl pekaanipähkinöitä


4 rl suolaisen makeaa viski-karamellikastiketta








Suolaisen makea viski-karamellikastike





2,5 dl sokeria


6 rl voita


2,5 dl  kuohukermaa


1/2 tl merisuolaa


1 rl viskiä








Aloita tekemällä karamellikastike. Laita sokeri pienneen kattilaan, sulata sokeri keskilämmöllä sekoitellen, kunnes sokeri sulaa. Sokeri voi välillä paakkuntua, mutta jatka sekoittamista kunnes sokeri sulaa ja muuttuu väriltään vaaleanruskeaksi.





Kun sokeri on sulanut,  lisää voi kattilaan ja anna sulaa. Sekoita viski joukkoon, sekoita kastike. Nosta kattila levyltä ja lisää kermaa sekä suola. Vatkaa kunnes kastike on sakeutunut. Aseta sivuun. Kun kastike on jäähtynyt, voit kaataa sen ilmatiiviiseen astiaan ja säilyttää jääkaapissa.





Paistettu Camembert

Esikuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista hieman juuston rasiaa isompi pala.


Poista juusto käreestä, laita leivinpaperin pala juustorasiaan. Nosta juusto rasiaan. Paista uunissa 10-15 minuuttia.


Juuston paistuessa, lämmitä pieni kattila keskilämpötilaan. Lisää pekaanipähkinät ja sekoita jatkuvasti muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat paahtuneet hieman.


Ota Camembert uunista, nosta paahdetut pekaanpähkinät ja  lusikoi karamellikastiketta juuston päälle.


Tarjoile välittömästi omenalohkojen ja patongin kera.

5 kommenttia :

  1. Suolaisen makea viski-karamellikastike kuulostaa jo suorastaan syntisen hyvältä! En muutenkaan kestä näitä kuvia, niin kauniita aina <3

    Sydämellistä joulua Tuuli ja miehelle myös terkkuja kovasti <3

    VastaaPoista
  2. Upeata, upeata! Voisiko täydellisempää kokonaisuutta vaikkapa kinkun paistovalvojaisiin ja lahjojen pakkaustalkoisiin enää toivoa ; )

    VastaaPoista
  3. Kyllä, kyllä tälle herkulle nostan hattua ja ihanan kastikkeen olet keitellyt seuraksi. Tämä herkku on meidän ykkönen myös kesällä ja onnistuu mainiosti myös grillissä. Hyvää, tunnelmallista ja herkullista joulua sinulle Tuuli <3.

    VastaaPoista
  4. Rakastan Camember juustoa, yleensä lämmitän sitä uunissa patongin kanssa. Tämä voi olla vaan hyvää!
    Ihanaa joulua Tuuli <3

    VastaaPoista
  5. Camember juusto on lemppari :) tämä voisi olla hyvää jos jättäisin vain pähkinät pois.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa kovasti. Your comment makes me happy.