Pavut ovat ruokaisia. Ne sisältävät moniin muihin kasviksiin verrattuna enemmän kuituja, foolihappoa ja valkuaisaineita, edulliset pavut ovat erinomainen osa kasvispainotteista ruokavaliota. Pavuissa niissä on vain vähän kaloreita suhteessa niiden sisältämiin ravintoaineisiin.
Papupihvit
1 muna
400 g isoja valkoisia papuja, huuhdeltuna ja valutettuna
2,5 dl keitettyä cous cousia (voit myös kokeilla keitettyä kvinoaa)
3 valkosipulinkynttä, murskattuna
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia palasiksi leikattuna
1/2 teelusikallista sitruunamehua
1 dl tuoretta basilika, silputtuna
3 tl riisijauhoa (tai vehnäjauhoa)
1 dl raastettua parmesaania
iso hyppysellinen chilijauhetta
suolaa ja vastajauhettua pippuria
Riko muna isoon kulhoon ja vispaa hyvin. Lisää pavut ja käyttämällä perunasurvinta tai lusikan kuperalla puolella murskaa pavut munan kanssa, kunnes seos on melko tasaista.
Sekoita joukkoon kypsennetty kuskus. Lisää sitten loput ainesosat, sekoita.
Ota taikinasta saman kokoisia mandariinin kokoisia palloja, taputtele taikinasta halkaisijaltaan n. 8 - 10 kokoisia pihvejä.
Laita pannulle tilkka öljyä ja lämmitä keskilämmöllä. Kypsennä papupihvejä kolme minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat paistuneet kullanruskeiksi. Tarjoile tahinin, peston ja turkkilaisen jugurtin kanssa.
Onko sinulla lemppariruokaa pavuista?
Finish vegetable of the year is bean. Previosly I didn't like beans at all, but now I love and use them a lot. beans are inexpensive and they are filled with folic acids, fibers and proteins.
My new favorite bean dish are these bean burgers.
Bean burgers
1 egg
400 g can white beans, rinsed and drained
2,5 dl cooked cous cous (you can also try cooked quinoa)
3 cloves garlic, minced
2 tablespoons roughly chopped sundried tomatoes
1/2 teaspoon lemon juice
1 dl packed fresh basil, chopped
3 teaspoons rice flour (or all purpose flour)
1 dl grated Parmesan
big pinch chili powder
salt and freshly ground pepper
Crack egg into a large bowl and beat well. Add the beans and, using a potato masher or the back of a big wooden spoon, mash them together with the egg until relatively smooth but with some chunks remaining.
Fold in the cooked couscous. Then add the rest of the ingredients. Mix until combined.
Roll small handfuls of the batter into balls the size of clementines. Press down to form a patty about 8-10 cm in diameter.
Grease a pan and heat over medium. Cook the patties about 3 minutes a side, until golden brown. Serve with tahini, pesto and Turkish yogurt.